לא, לא קיללתי אתכן עכשיו בשפה זרה! אוסטאופתיה היא רפואת מגע שמקורה בארה״ב והפכה בשנים האחרונות למאוד פופולרית בקרב הסובלים מכאבים, (מכאבי גב ועד בעיות עיכול, בקיצור – הכל!) נשים בהריון ואפילו אצל תינוקות הסובלים מקוליק או טורטיקוליס. אוסטאופתים מאבחנים בהסתכלות, מישוש ובטסטים של הרקמות או האיברים הפגועים על מנת לזהות את שורש הבעיה, ומטפלים במתיחות עדינות, הנעות, מניפולציות במטרה לשחרר איזורים נוקשים וחסרי תנועה. במילים פשוטות, הם נוגעים, מזיזים, לוחצים ומעסים נקודות שונות בכדי לאזן את גוף, לעודד זרימת דם ולשפר את חילוף חומרים ברמת התא, וזאת על מנת לעורר את כוחות הריפוי הקיימים בגוף.
למה הגעתי לנועה האוסטאופתית? (שבין היתר גם מדריכת פילאטיס שהגיעה לעזור לי קצת בחודשי ההריון המתקדמים!! ראו הוכחות בתמונות)
הו! גוד קווסטשןןן! אני בורכתי בתופעה שנקראת סימפיזיוליסיס. (שוב, לא קללה!) זהו בסך הכל השם המפונפן לכאבי אגן או כאבי עצמות כלליים של הריון. למה זה קורה בהריון? לרוב, משקל העובר נוטה לצד ימין (זה טוב) מה שגורם לחוסר איזון בלחץ שמופעל על המפרקים. בנוסף, יש הרבה שינויים באזור האגן, הוא מתרחב והעצמות זזות ולכן יש סיכוי מוגבר לחוות כאבים באזור האגן, הגב התחתון ואף בעמוד השדרה.
באופן כללי סימפיזליוזיס פיוביס מתייחס לכאב או ללחץ המורגש באזור החלציים אבל זה רק ביטוי אחד ספציפי של התופעה. מי שבורכה כמוני יכול להיות שתחווה את זה טיפה אחרת. מז׳תומרתתת? למשל! בזמן ההריון משוחרר הורמון שנקרא רילקסין שלאט לאט מכין את המפרקים שלנו לגמישות והתרחבות כהכנה ללידה ולכן אם יש מישהי שהיא מובילית (בורכה בגמישות יתר) היא נתונה ליותר סיכון לכאבים מהסוג הזה כי היא כבר במצב “משוחרר”. בעקבות ההריון היא יכולה להגיע למצב שאין שומדבר שמחזיק ותומך משקל. דוגמא לסיטואציה הפוכה, היא למשל כשמישהי עובדת הרבה על כוח שרירי ומגיעה למצב שכאשר האגן רוצה להפתח הוא מתקשה, השרירים חזקים מאוד ומונעים ממנו להפתח בצורה הרמונית. לכן, למרות שחשוב מאוד להקפיד במהלך הטרימסטר הראשון והשני לעשות תרגילי חיזוק, בטרימסטר השלישי, הדגש הוא על שחרור האגן. כך נוכל למנוע במהלך הלידה קושי סביב הפעולה הזו ולהמנע מטריגרים לכאבים בהמשך.
שאלת את עצמך כעת ״האם אני מובילית?״ תנסי ליישר את המרפק ולראות אם יש כפיפה הפוכה|תבדקי אם האגודל מגיע לאמה|הוציאי לשון ותגיעי לאף. הצלחת? מזל״ט! את בילי מובילי.
החדשות הרעות הן שמי שיש לה סימפיזיוליסיס, תשאר איתו והוא יבוא לבקר בכל הריון. לי זה בדרך כלל מופיע בחצי הדרך, שבוע 20, אחרי שמתחילים להרגיש סופסוף יותר טוב? אז! למזלי, אחרי הלידה זה עובר אצלי אבל יש כאלה שהכאבים נשארים להם גם אחרי. החדשות הטובות? יש איך להקל על הכאב!
צריך לשים לב לשינוי תנוחות, למשל, כשקמים, משקל גדול נוחת על אזור האגן – משקל התינוק והנוזלים מצטבר למשקל גדול שנופל על עצמות ומפרקים בבת אחת בכל פעם שהתרוממנו מכיסא לצורך העניין ולכן מומלץ לקום באיטיות ובמקביל להעזר בהידוק רצפת האגן כדי לתת תמיכה בעת העברת המשקל.
זוכרות לשם מה התכנסנו כאן? כמובן שאפשר פשוט לקפוץ לנועה האוסטאופתית ולקבל טיפול שיעזור לכאב ואפילו לתחושת הכבדות והקושי שמתלווים לאורך ההריון המתקדם יותר. לרוב תנועתיות ונשימה תשפר את הכאב ואלו שני אלמנטים שנועה משלבת הטיפולים שלה.
אבל עד אז.. הנה כמה דוז אנד דונטז! מה לא לעשות? נסי לא לשלב רגל על רגל, לא להשעין יותר משקל על רגל אחת, ולא להשען לכיוון אחד למשל על המרפק. כדאי להפסיק עם דברים שמעוררים כאב או אי נוחות, לפעמים צריך להקריב ולהמשיך אחר כך. מה הכוונה? אני למשל הייתי צריכה באיזשהו שלב להפסיק לרוץ בהריון כי זה עשה לי יותר נזק מטוב. זה היה לי קשה, אבל הנה, תראו איך אני רצה לי שוב.
מה כן? הנה כמה טיפים כלליים שתוכלו ליישם בינתיים, עד שתלכו!
ישיבה על כדור פיזיו יעודד יציבות של הגוף ונשימה תוך כדי הנעה.
לפני השינה לעשות כמה סשנים של נשימות לבטן, להזיז רגליים מצד לצד ואם נעים ונוח לכן אז להרים אותן קצת למעלה ולתת לדם לזרום.
אם יש זמן ממושך בישיבה, לקום להמתח ולעשות שמיניות עם האגן. מתיחה מעולה היא לקחת כיסא אל מול השולחן, טיפה לפתוח את הרגליים ולמתוח את הטוסיק אחורה. לקחת שאיפה עמוקה וכשנושפים ממש לשחרר את הבטן.
אז את הלידה עברתי והופ טרלהלהלה גם הכאבים עברו להם! נשארתי רק עם המלצה חמה לנסות טיפול שניים במידה ואת מרגישה כאבים בהריון ובכלל. לא לכולן זה עובד ולכן כדאי להיות מאוד קשובה לגוף ולראות מה נעים ומה לא.
רוצות את נוע׳לה?? הנה הפון 0523154466 ולינק לאינסטוש
איזה כיף שקראתן ו.. נתראה בהריון הבא! סתאאםם! אין מצב!
תמרמור.